2018. október

21okt07:3018:30Irodalmi borséta Szekszárdon: Babits - Bor - Dúzsi Tamás07:30 - 18:30 Esemény típusa:Családi,Kiállítás / Vásár / Expo,Színház / Opera / KultúraBelépő:BelépődíjasHely jellege:Beltéri,Kültéri EseménycímkékBor,Borospince,Családi,Gasztronómia,Kultúra,Séta

Irodalmi borséta Szekszárdon: Babits - Bor - Dúzsi Tamás

Időpont

2018.10.21. (vasárnap) - 2018.10.21. (vasárnap)

Esemény részletei

Múlt nélkül nincs jövő, s mennél gazdagabb a múltad, annál több fonálon kapaszkodhatsz a jövőbe. – Babits Mihály

Irodalmi borséta Szerszárdon: Babits – Bor – Dúzsi Tamás

Van a virágzó szekszárdi borvidéknek egy szorgalmas farkasa, Dúzsi Tamás, aki sokszínű és világszínvonalú szortimentet készít hosszú évek óta. A Borakadémia az életműdíjnak számító „Év Bortermelője”-díj odaítélésével ismerte el a borászat iránti elhivatottságát.
“Cannes-ban, a Mondial du Rosé-világbajnokságon, a világ legnagyobb rozéversenyén, ahol eddig kilencszer indultam, 27 érmet kaptam, amivel vezetem az éremtáblázatot a franciák előtt, tehát igyekszem rászolgálni a kitüntető címre. A francia rozékutató intézet külön kóstolókat tart a Dúzsi-rozékból.” (Dúzsi Tamás)

Egy cseppet sem hagyományos borkóstolóval egybefonódó kulturális csemegével lehet gazdagabb, aki velünk tart ezen a szép októberi vasárnapon.
Irodalmi borsétánkon arra a titokra is fény derül, hogy házigazdánkat mikor csókolta homlokon a múzsa? Finom borait kortyolgatva vele együtt idézzük meg kedvenc költője, Babits Mihály szellemiségét, akinek „Jónás könyve” c. versét maga a borász, Dúzsi Tamás tolmácsolja nekünk.

Programok:
1. séta: Babits Mihály Emlékház megtekintése: Babits Mihály születésének 125 éves évfordulóján, 2008-ban a ház szellemét és hagyományait tiszteletben tartó, mégis korszerű, interaktív elemekkel gazdagított kiállítás jött létre, amelyet mi is megtekintünk.
-Egy kis belvárosi séta a városban…

2. séta: Színházi kulisszajárás: A Magyarországi Német Színház Szekszárd városközpontjának egyik legszebb épületében, a szecessziós stílusban épült egykori Világ Mozgó moziban talált otthonra.
Az immáron 30 éve működő, kisebbségi létéből kifolyólag speciális helyzetben lévő intézmény Magyarország egyetlen professzionális német nyelvű színháza, s egyben Tolna Megye egyetlen teátruma. Elsődleges feladatai közé tartozik a német nyelv ápolása és közvetítése, valamint a magyarországi németség kulturális értékeinek megőrzése.

3. séta: Dúzsi Tamás pincéjében Irodalmi borkóstoló Babits versekkel fűszerezve, finom falatok kísérőként.
Dúzsi borválogatások – borvásárlás pinceáron!

Szőlészetet-borászatot tanított Lengyelen a mezőgazdasági szakiskolában, és mivel éppen testnevelő tanár híján volt az iskola, mint országúti kerékpárversenyzőt beiskolázták a Pécsi Tanárképző Főiskolára, amit sikerrel el is végzett… Miért Ő a Rozékirály, és miért Babits?

Egyénileg választható program: Estebéd a helyi csárdában

Találkozás: 2018. október 21. vasárnap 7:20 -kor Népliget, Planetárium előtti parkolóban
Indulás Szekszárdra: 07:35-kor
Visszaindulás Budapestre: 17:00 – kor

A program ára: 14.990 Ft/fő, melyből 9.000 Ft előlegként fizetendő

Utazás autóbusszal.

A programra jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet:
Kiss Gabriella /+36-70-281-1178/ Email: info@sinenvagyunk.hu

Várunk minden Cool-Tour-ára éhezőt!:)