2018. július

02júl(júl 2)09:0006(júl 6)16:00KERÁMIA TÁBOR, AVAGY KÉPZELT ÉS VALÓS DOLGAINK AGYAGBÓLNyári táborok 201809:00 - 16:00 (6) Marczibányi Téri Művelődési Központ, 1022 Budapest Marczibányi tér 5/A.Esemény típusa:Családi,Oktatás / Előadás / WorkShopBelépő:BelépődíjasHely jellege:Beltéri EseménycímkékCsaládi,Oktatás,Workshop

Marczibányi Téri Művelődési Központ

Időpont

2018.07.02. (hétfő) - 2018.07.06. (péntek)

Hely

Marczibányi Téri Művelődési Központ

1022 Budapest Marczibányi tér 5/A.

Esemény részletei

Célkitűzésünk: Olyan tárgyak készítése, amit később otthon is megelégedetten és örömmel nézegethetünk. Élmények szerzése a tárgyak elkészítése során, a kreativitás fejlesztése, fantáziavilág és képzelőerő aktív használata.

TEMATIKA:

1. nap
Marokedény technikával készíthető, állatokat formázó dobozok kialakítása. Üregeléssel, a doboz aljának és tetejének pontos összeillesztésével, a különböző kiegészítők hozzáragasztása után készre festjük a dobozainkat.

2. nap
Laptechnikával tálcákat készítünk, jó idő esetén a kertben mintázzuk meg a tálcák felületét a közösen összegyűjtött falevelekkel, virágokkal, magokkal, kavicsokkal. Kipróbáljuk, hogy a kert kincsei milyen nyomot hagynak az agyag felületén.

3. nap
Várat, utat, falat, szobabelsőt vagy külső tereket hozunk létre. A kőművesekhez hasonlóan mi is felületeket képezünk, malterezünk és fugázunk, csak mi az általunk előre legyártott agyagtéglákat használjuk alapanyagként. Ahová szükséges ablakot, ajtót, padot stb. illesztünk.

4. nap
Óriásfigurákat készítünk, a fejek, karok, kezek, lábak gondos megformálásával úgy, hogy az általunk együtt elkészített babzsák hasakhoz hozzá tudjuk ezeket csatolni. Ezen a napon így egy kicsit szabunk, varrunk is.

5. nap
Felrakásos technikával virágcserepet vagy nagytálat formázunk, attól függően, hogy ki mit szeretne. Kívülről vagy belülről összedolgozzuk a kívánt felületet, így őrizve meg a felrakás mintázatát, amely lehet növényi vagy geometrikus jellegű.

Szünetekben, a kertben fogócskázás, bújócskázás, pétanque, irányított közösségformáló játékok.

Délután korongozás, apróbb tárgyak készítése szabadon.