2018. július

09júl(júl 9)09:0013(júl 13)13:00TŰZZOMÁNC TÁBORNyári táborok 201809:00 - 13:00 (13) Marczibányi Téri Művelődési Központ, 1022 Budapest Marczibányi tér 5/A.Esemény típusa:Családi,Oktatás / Előadás / WorkShopBelépő:BelépődíjasHely jellege:Beltéri EseménycímkékCsaládi,Oktatás,Workshop

Marczibányi Téri Művelődési Központ

Időpont

2018.07.09. (hétfő) - 2018.07.13. (péntek)

Hely

Marczibányi Téri Művelődési Központ

1022 Budapest Marczibányi tér 5/A.

Esemény részletei

A táborba várunk szeretettel minden 8 év feletti gyermeket és felnőttet, akiket érdekel ez a varázslatos, sokrétű technika. Azok is bátran jöjjenek, akik még nem tűzzománcoztak, akik viszont ismerik ezt a technikát, ezúttal mélyebbre merülhetnek e tudásban.

A tábort egy a zománcozásban több évtizede gyakorlott, mégis fiatal képzőművész vezeti, aki hivatásának érzi, hogy az alkotás örömét bárki számára elérhetővé tegye és alázattal vezesse a tehetségeket a művésszé válás útján. A zománc, mint látványos és dekoratív technika lehetőséget ad arra, hogy már első nap alkotásoddal a kezedben mehess haza. De aki nem éri be az első sikerekkel, bátran elmélyülhet a következő kihívásokban, mert ez egy nemes és évezredes múltra visszatekintő művészet, mely a mai korra is tartogat felfedeznivalót.

A tűzzománc táborban a résztvevők megtanulhatják, hogyan készítsék elő a fémet a zománcozásra, miként alakítsák formára, hogy kezeljék. A tárgyak készítése során kipróbálunk több ismertebb és pár kevéssé szokványos zománcozási eljárást. Ezek kapcsán foglalkozunk a zománcozás történetével is. Készítünk majd kisebb használati tárgyakat, ékszereket és zománcfestményt, mindenkinek saját tehetségéhez és alkotókedvéhez mérten.